Binnenkort zullen docenten voor de verdiepende studie worden benaderd.

Nu de afnames zijn afgerond worden de verzamelde gegevens van de peiling door Cito en GION geanalyseerd.  Op basis daarvan zullen we binnenkort een kleine, selecte groep (voorbeeldige) docenten benaderen voor de verdiepende studie. De werving voor de verdiepende studie zal plaatsvinden in de laatste week van maart en de eerste week van april.

Het doel van de verdiepende studie is om meer inzichten te krijgen in de houding van docenten en hun handelen in de klas. Aan de hand daarvan kunnen we mogelijk een aantal “best practices” vinden. Bijvoorbeeld: hoe kun je ambassadeurschap voor het vak uitdragen naar leerlingen en collega’s? Of op welke wijze kunt u als docent leerlingen leren hun bewegingsactiviteiten te reguleren? Hoe zie je dat terug in de lessen? Best practices zullen we natuurlijk terugkoppelen aan de deelnemende scholen.

De verdiepende studie betreft een interview met de docenten en een gestructureerde observatie van een door de docenten zelf te kiezen les bewegingsonderwijs. Deze worden op dezelfde dag gepland.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *